DIY: BETONSKI ZAJČKI

DIY: BETONSKI ZAJČKI

Da presenetim vse, najbolj pa sebe; letos sem se vdala v karantensko usodo in izkoristila čas za en lušten velikonočni projekt. Do zdaj nikoli nismo imeli neke velikonočne dekoracije, ker se mi ni zdelo potrebno (beri: ni se mi dalo). Letos pa bodo pri nas kraljevali betonski zajčki iz jajčne lupine. Sliši se zakomplicirano, pa ni. Verjemi, ko rečem: če lahko jaz, lahko tudi ti. Betonske zajčke sem izbrala, ker so taki moderni način velikonočne dekoracije, ki se ga mogoče tudi drugo leto ne bom naveličala.

Vse, kar potrebuješ za ta projekt, je:

* hobby beton (ali vrečo cementa iz kleti)

* izpihane jajčke

* bakreno žičo

* maskirni trak (lahko tudi washi selotejp)

* škarje

* lonček za mešanje betonske mešanice

* palčko za mešanje

* manjši lijak za vlivanje mešanice v jajce

* vodo

* tanjši alkoholni flomaster

1. Najprej si pripravimo jajčka. Z ostrim nožem ali čem podobnim naredimo večjo luknjico na spodnjem delu in majhno na zgornjem. Večja luknjica naj bo v premeru mezinca, manjša zgoraj pa tolikšna, da bomo vanjo vtaknili zajčja ušesa iz žice; kakšne 3, 4 milimetre. Jajčke izpihamo in splahnemo z vodo.

2. Nadaljujemo z izdelavo ušes. Žico zvijemo v željeno obliko, da bo čimbolj podobna zajčjim ušesom ali podolgovatemu, zaobljenemu srčku.

3. Ušesa previdno vtaknemo skozi manjšo luknjico, pred tem pa si še pripravimo selotejp, da jih bomo pritrdili na mesto. Pazimo, da so ušesa čimbolj poravnana. Ko so ušesa v jajčki, zalepimo luknjo skozi žico in nato še okoli žice, da bo zadeva držala.

4. Pripravimo si betonsko mešanico. Sledimo navodilom na embalaži, priporočam le, da dodamo malo več vode, da bomo lažje vlili v jajčko. Pripravimo si narezan selotejp, da bomo luknjo zalepili, ko bo beton v jajčki. S pomočjo majhnega lijaka mešanico vlijemo v jajčko in dobro zalepimo, da ne bo pronicala skozi. Pazimo, da jajce res dobro napolnimo, da ohranimo njeno obliko. Ta del zahteva malo potrpljenja. 😀 Priporočam, da si jajce v času vlivanja položite na majhen kozarček. P.s.: Ušesa so obrnjena dol, vlivamo v spodnjo luknjo.

5. Ko napolnimo vsa jajčka in dobro zalepimo, jih z ušesi navzgor položimo na kos kartona in pustimo, da se beton posuši. Najbolje, da za 24 ur kar pozabimo na njih.

6. Naslednji dan je big reveal! Jajčke razbremenimo selotejpa in se lotimo odstranjevanja lupine. Tukaj si moramo vzeti čas in biti previdne. Jaz sem odstranjevala z ostrim nožkom, počasi košček za koščkom. Priporočam, da lupino potolčeš, preden jo odstraniš; gre veliiiiiko lažje in hitreje.

7. Ko je lupina odstranjena, pregledamo jajčko, predvsem na vrhu pri ušesih in po potrebi še malo popravimo z betonom; jaz sem na primer z namočeno (v betonsko mešanico; malo bolj gosto kot dan prej) kitajsko palčko previdno tapkala okoli ušes, da sem dobila zaobljen vrh. V mojem primeru je kar nekaj grudic na vrhu, ampak nič hudega, ker enostavno potem pobrusimo to stran. Če se ti ta del ne da, ga preskoči.

8. Jajčko očistimo, pobrusimo kakšne moteče grudice. Z alkoholnim flomastrom narišemo oči in smrček, et voila! Betonski zajček iz jajčke je tuuuuukaj!

In, kako se ti zdijo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.