Divji šopki za dušo

Divji šopki za dušo

Mislim, da že vsak, ki me spremlja, dobro ve, da sem nora na cvetje. Obožujem ga – barve, oblike cvetov, krhka stebelca,..

In ko že mislim, da sem naletela na najlepši šop cvetja na Instagramu/Pinterestu/kjerkoli že, nekaj sekund zatem vidim še popolnejšega.

Če je kdaj veljalo, da morajo biti najlepši šopki simetrični, v harmonični barvni paleti in popolne okrogle oblike… Zdaj temu  več ni tako.

Divje je IN! Izven proporcev, asimetrični, v kombinaciji suhega in svežega cvetja,… Kar poglej si te šopke. (čeprav sploh ne vem, če se temu še reče š.o.p.e.k.)

Skupna točka vsem zgornjim cvetočim umetninam: statement vaza. Najprej si torej omisli eno hudo vazo.

Prisegam na vintage, če pa nikjer ne najdeš kakšne starine, pa tudi te niso slabe:

CERAMIC VASETEXTURED CERAMIC VASECERAMIC JUG

Terracotta vase - Dark brown - Home All | H&M 4Large glass vase - Clear glass - Home All | H&M 2

Če pa bi rada unikatno vazo, pa jo naredi sama! Vse, kar potrebuješ je odslužena vaza primerne oblike. Na njo nanesi kit ali podobno maso za teksturo. Poigraj se z različnimi predmeti, ki bodo naredili relief. Uporabi vsaj dve barvi, vmes pobrusi, na koncu pa na vazo nanesi zemljo iz vrta – tako bo dobila tisti tapravi vintage vibe.

Grmeo nazaj k cvetju, ker bi drugače lahko o vazah govorila tri dni, pa ne bi bila konec.

Opazuj naravo okrog sebe in si na naslednjem sprehodu poišči nekaj vej. Lahko si izbereš samo eno sorto vejic, like this:

Lahko pa poleg teh vejic uporabiš še suhe veje, zaviješ v cvetličarno po nekaj tulipanov, makovih cvetov, ranunkul,… in eksperimentiraš.

Da bodo pa rožice v vazi stale točno tako, kot si želiš, pa uporabi cvetnega ježka;

Pri nas jih najdeš pri Cvetilniku – tam najdeš tudi tutorial za najlepši aranžma, ki ga je pripravila kolegica Jasmina. Samo klikni na spodnjo fotko, če te zanima.

 

Že veš, kaj bo vse sestavljalo tvoj naslednji divji šopek ?

 

xo, Urška

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.