DIY: BARVANJE PREPROGE

DIY: BARVANJE PREPROGE

Trenutno se spopadam s prenovo svoje domače pisarne. Mogoče se zdi, da sem jo le pred kratkim uredila, ampak mi postavitev pohištva ni odgovarjala. Zato ponavljam vajo še enkrat.

Hkrati sem naredila načrt, da se zares znebim krame, zmanjšala sem shranjevalni prostor in se tako prisilila, da vržem proč nekaj nepotrebnih stvari. Zdaj že lažje diham, nisem pa še konec – me še kar nekaj stvari čaka.

V začetku prenove sem si prisegla, da bom izkoristila kose, ki jih že imam in so pospravljeni v upanju na boljše čase. V načrtu je torej, da podarim določenih rabljenim stvarem drugo priložnost in ne kupujem novih stvari. No, čimmanj. 😀

Drugo priložnost si je tako zaslužila tudi stara preproga iz jute, ki je kraljevala v naši dnevni časi kar nekaj let. Na koncu je imela že veliko madežev, ki niso šli več dol. Kaj torej? Vreci proč ali popraviti, vdihniti novo življenje in jo spremeniti v statement kos svoje nove pisarne?

Začela sem z Ikeino Lohals preprogo, potrebovala pa sem samo še barvo, čopič in lepilni trak. Lepilni trak je opcijski – odvisno od zastavljenega vzorca.

Še prej pa sem zbrala inspiracijske fotke na kup, da bom šla z ustvarjanjem v podobno smer.

Nisem želela prekopirati dizajna, ampak narediti nekaj po svoje;

Začela sem z najdaljšimi potegi, preprogo z njimi razdelila na manjše dele in potem še te zapolnila. Pri barvi se mi ne zdi preveč pomembno, katero izbereš; akrilna, kredna,.. Vzpodbujam te k eksperimentiranju; poskusi, kaj ti odgovarja in kaj ne.

barvanje preproge

Moja preproga še čaka na zadnje detajle, ki ti jih bom razkrila skupaj s celotno prenovo pisarne. Do takrat pa nas čaka še nekaj DIY projektov! Ne pozabi; vse v zvezi z prenovo pisarne je shranjeno tukaj; PISARNA.

Je pa že zdaj carska, kaj praviš? Mama me je ravno danes vprašala, kje sem jo kupila x)

xo, Urška

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.