JAPANDI STIL

JAPANDI STIL

Lani je japandi stil doživel razcvet in kar vsi smo naenkrat želeli prenesti japandi vajb v svoje domove.

Fino je, da je japandi precej enostavno zastavljen slog opremljanja. Temelji na naravnih materialih, igri svetlobe, teksturah, nevtralni barvni paleti in temnih poudarkih.

Kot že ime pove, gre za hibrid japonskega in skandinavskega sloga. Japan + scandi = japandi.

Japonci prisegajo na minimalizem, uživanje v danem trenutku, ikigaj, občudovanje lepih stvari in sprejemanje nepopolnosti… Skandinavci pa imajo svoj hygge, ki je kar precej podoben Japonskemu ikigaju – umetnost počasnega življenja. Obožujejo les, naravne materiale in preprostost, udobje. Če združimo vse to skupaj, nastane eleganten, pa vseeno robusten look z naravnimi elementi, čistimi linijami in nevtralno barvno paleto.

Kar pričakovano je, da nastane nekaj res carskega, če se združita dve tako močni kulturi.

Ko sem sama raziskovala, za kaj točno gre pri japandiju in po tem, ko sem v naš dom vnesla nekaj primernih elementov, sem začutila, da to res ni samo stil opremljanja. Gre za nekaj več. Za način življenja. Za upočasnitev vsakodnevnega ritma. Za uživanje tukaj – in – zdaj. Mogoče je pomagalo, da sem vzela v roke tudi kakšno knjigo, s katero sem se lahko še bolj poglobila v samo kulturo Japoncev in Skandinavcev.

Prepričana sem, da ti bo Japandi hitro zlezel pod kožo, kar poglej te #japandistyle fotke:

One Response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.