DIY: ENOSTAVNI STENSKI VZORCI

DIY: ENOSTAVNI STENSKI VZORCI

Včasih pozabim, da bi bilo smiselno napisati tudi blog objavo in ne samo objaviti video na IG. Pred kratkim sem se lotila projekta: popestritev stene v spalnici. Motila me je, bila je preveč pusta, nič se ni dogajalo… Študirala sem, kaj bi, prečesala Pinterest in naletela na take carske vzorce po stenah, ki so jih punce delale kar tako mimogrede, s čopičem ali kakšnim drugim pripomočkom.

Najbolj mi je bila všeč druga opcija zgoraj, ampak se mi je zdelo precej dolgotrajno to nanašanje barve in risanje črt s čopičem po celi steni. Nisem ravno tip, ki bi 4 ure delala isto stvar, kaj češ. Zato sem začela iskati neko gobo, v mislih sem že rezala svoj stari pojšter, ko sem se spomnila na drugi predal pod kuhinjskim koritom; vileda! Nima veze kak rečeš, gre za kuhinjsko gobico za pomivanje posode. Razrezala sem jo na željeno velikost in obliko in evo; dobila sem štampiljko, s katero bom res zelo hitro povzorčkala našo belo steno.

Vse, kar poleg gobice še rabiš, je posodica z nekaj barve; sama sem porabila recimo kak deci, dva. Izbrala sem Vintage paint kredno barvo v odtenku French beige. Barva naj ne bo preveč tekoča, ker bo drugače teklo, ko bomo pritisnili gobico ob steno. Not cool.

Ko si enkrat pripravljena na akcijo, namoči gobico v barvo, ampak ne pretiravaj. Gobica naj ne bo prepojena z barvo. Odcedi na robu posode in začni. Spremljaj razmerje vzorcev, da bo povsod približno enak razmak.

Zgornji sliki sta narobe obrnjeni, malo me je jezilo danes obračanje slik. Nagni glavo na levo, prosim.

Med samim postopkom boš opazila, da gobico zaradi barve hitro postane trda, zato jo operi pod toplo vodo in posuši na radiatorju do suhega. Tako bo spet pripravljena na uporabo, pomembno je pa, da je res suha pred nanosom barve. Sej se spomniš; kapljice barv po steni niso ravno namen te objave.

Za lažje razumevanje sem zmontirala še en video, ki si ga lahko pogledaš na mojem IG kanalu TUKAJ. Če si ga boš pogledala, mi sporoči, kako se ti zdi!

Tako, zdaj pa še en before and after naše stene, toliko za filing. (Zavese so menjane, niso iste na obeh slikah). Če te zanimajo boho venčki na steni, je postopek dokumentiran prav tako na IG računu, v krogcu DIY projekti. IG je kar zakon zadnje čase; vabljena med Carice; stisni follow na https://www.instagram.com/cs.nswebdesign.si/.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.