DIY: INSTA OKVIR

DIY: INSTA OKVIR

Pred tabo je en hiter DIY projekt, ki ga narediš v nekaj minutkah. V duhu dneva ustvarjanja, ki je ravno danes (4. marec), sem pripravila tutorial, kako narediš carski Instagram okvir.

Kaj je to, se vprašaš? Veš vse tiste fotke, ki ne veš kam bi jih postavila?

Ali pa še hujše, vse tiste nerazvite fotke, ki čakajo na svoj dan, shranjene v telefonu, kjer se vrstijo tja do številke 13.576 (pri meni je v tem trenutku tako).

No, ideja je, da si pripraviš en lušten, malo večji okvir in jih nalepiš eno do druge, na koncu uokviriš (zelo pomembno) brez sprednjega stekla, da enostavno zamenjaš slike, ko začutiš, da je čas.

POTREBUJEŠ:

> Okvir

> Printee slike (za krasen rezultat priporočam Instagram format 10×12)

> Škarje

> Selotejp

 

Okvir razstaviš, steklo odstraniš (daj ga nekam na varno mesto, da ne bo kakšne nesreče). Za ozadje lahko uporabiš kar tiskovino, ki že pride z okvirjem; je popolnih mer, pa še recikliraš, kar je top!

Slike razporediš po papirju, premisliš, kako jih boš zalepila in se lotiš dela. Vsako sliko zalepiš s koščkom selotejpa na sredini, slike pa naj bodo tesno ena do druge.

V bistvu je to vsa znanost. Okvir sestaviš skupaj, brez stekla, remember? Tako si pustiš možnost, da slike takoj zamenjaš, ko se ti zljubi. Ker je vsaka slika zalepljena samo z enim koščkom selotejpa, to ne bo težava. Preprosto odstraniš staro in dodaš novo. Tako lahko okvir in njegovo vsebino nonstop spreminjaš. Kako se ti zdi ideja?

Na tej povezavi je objavljen video tutorial, da boš videla, da res ni težko: https://www.instagram.com/p/B9ThI8Zlzp-/

– prosim poglej ga, pa mi sporoči, če naj še naredim kdaj kak video ali naj se raje držim good old pisanja in slik? 😀

Še en nasvet: preden slike naročiš, jih daj skozi en filter, da boš dosegla uniformiran izgled; saj veš, jaz sem sucker na vse lepo.

Slike, ki sem jih uporabila tukaj, sem naročila s pomočjo aplikacije Printee, ki jo snameš tukaj: https://getprintee.com/.

Dobila sem jih v roku dveh dni, slike so pa dobre kvalitete in ta format je čudovit. Res grejo v koraku s časom, to jim moram priznat.

*Če boš naročala, je trenutno aktivna koda MAMI, ki prinaša 10% popusta na fotoknjigo, Printeebox, koledar in brezplačno poštnino za naročila nad 40€.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.