DIY: TERAZZO SLIKA

DIY: TERAZZO SLIKA

Včasih kar pozabim na take preproste, hitre projekte. Enostavno se mi zdi, da ni potrebe po objavi, ker je tako ali tako jasno, kako se kaj naredi. In ko sem vas vprašala, če vas zanima ali ne, ste objavi na veliko prikimale. Tako da – danes je na vrsti hiter, enostaven DIY projekt terrazzo slike, ki bo popestrila prazno steno. Če imaš doma kak prazen okvir, je to dejansko vse, kar potrebuješ.

Ni skrivnost, da sem zadnje čase malenkost obsedena s teracom. Če pa je takooo noro dober, no! Poglej!

Torej, okvir imamo. Potrebuješ še papir (izberi malo tršega) in barve. Jaz sem uporabila kar vsestranske tempera barve, lahko pa uporabiš tudi vodene, akrilne,… kar pač želiš in imaš pri roki.

Najprej si na primerno velikost papirja s svinčnikom nariši motiv. Primerna velikost je v našem primeru takšna, da je precej manjša od samega okvirja, ker bomo na koncu našo umetnino zalepile na trši papir v točni velikosti okvirja. Tako spet dobimo en lep detajl, ki “doda vrednost”. Pomembno je, da bo naša slika na koncu wow, zato si poglej različne terrazzo vzorce in jih posnemaj. Naj ne bo vse po istem kopitu, ampak se poigraj z velikostmi in oblikami. Sama sem prvih nekajkrat, ko sem delala podobne terrazzo projekte, kar prerisovala iz sprintanih motivov. Vsaj dokler nisem ugotovila, kako risati.

S svinčnikom riši zelo narahlo.

Vzemi si minutko in premisli, če je vzorec tak, kot si ga želiš, in ga v nasprotnem primeru popravi.

Nato je na vrsti mešanje barv. Seveda klasične tempera barvice nimajo takšnih pastelnih odtenkov, kot sem jih želela sama, zato sem morala barve mešati. Nič kompliciranja tukaj, res ni težko. Za svetlo sivo-modro sem zmešala veliko bele z malo modre in črne, za puder roza sem zmešala belo z rdečo in čisto piki pikico oranžne,… Sama poskusi in hitro boš ugotovila, kako gre.

Ko imamo enkrat želene barvne odtenke, je naslednji korak jasen; najprej čez svinčnik, nato še pobarvaš. Ni treba, da je vse popolnoma enako pobarvano. Barvaj po občutku in dosegla boš tisto globino slike, ki doda piko na i (beri: vtis, da je kupljena na etsy-ju).

Če ti barve ne sedejo, še lahko vedno prebarvaš na drugo barvo, a res počakaj, da se prvotna barva posuši. Meni prvi rezultat ni bil okej, zato sem ga prilagodila:

Tako, ostane nam še uokvirjanje; sliko previdno zalepi na ozadje (bel šeleshamer oz. nekaj podobnega, izrezan na mero okvirja) in vstavi v okvir. To je to.

Presenetljivo dosti sem napisala za tako preprost projekt; verjemi, da je veliko enostavneje kot se bere. 😀

In še končni rezultat našega diy projekta:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.