KAM PO POHIŠTVO?

KAM PO POHIŠTVO?

Če še nisi zasledila, sem na Instagramu začela s projektom carske prenove, kjer vsak četrtek odgovorim na vaše interier dileme in dam kakšno idejo, kaj narediti z vašim prostorom. Skoraj vsak drug mail, ki ga dobim v sklopu tega projekta, se nanaša na dnevno sobo. Kako osvežiti dnevno sobo, kaj narediti, da bo prostor bolj topel, kako popestriti dolgočasne omarice, kako funkcionalno opremiti,…

Zato dajmo danes nekaj besed o tem. Japonci in skandinavci imajo super tehniko opremljanja; večje kose pohištva kupijo kvalitetne, dražje, in jih potem dolgo časa ne menjajo. Meni sicer to zadnje, da jih res dolgo ne menjajo, ni preveč všeč, ampak ajde. Bistvo je v tem, da kupijo kvalitetno stvar in imajo nekaj časa mir. To torej pomeni, da že pri sami izbiri pohištva, gledamo dolgoročno. Ko sem sama opremljala našo dnevno, sem iskala nek boljši kos za pod TV, ampak ga enostavno nisem šla. Tu je spet prišla do izraza tista slovenska depresija, »ker pri nas ni nikoli nič pametnega«. Ponudba je porazna in kaj ti preostane drugega? Ikea ali pa mizar. That’s it. Jaz sem sicer zadevo rešila z Ikeo in lakiranjem na drug odtenek, da je malo bolj extra vse skupaj. Če se slučajno ne spomniš, je pri nas tako:

Mogoče mi je malo žal, da nisem še malenkost počakala, ker je ravno po tem, ko sem dokončala (komu lažem, nikoli ni nič zares končano) našo dnevno, po Facebooku začela krožiti reklama o nekih super kul omaricah in komodah, dobavljivih v Sloveniji. Recimo:

Ne vem zate in tvoj okus opremljanja, ampak to je pa res svež veter pri nas. Jaz bi se odločala med temi:

Nekaj časa po tej reklami, sem naletela na Tilna, notranjega dizajnera, ki stoji za spletno trgovino opremisidom.com. Takoj sva se razumela, ker je približno isto mahnjen na lep interier kot jaz. Taki se zaštekamo v sekundi. No in ravno Tilen je dobavitelj teh Teulat omaric, ki so meni in ostalim navdušencem tako padle v oči. Gre za kolekcijo znanega španskega podjetja Marckeric, ki deluje že več kot 30 let. Uporabljajo kvalitetne materiale in stremijo k dolgi življenjski dobi posameznega kosa, njihov stil je pa po Tilnovih besedah mediteransko-skandinavski s poudarkom na minimalizmu. Sliši se super, ne? Vsa vrata in predali se mehko zapirajo, rdeča nit kolekcije pa so čiste linije in timeless dizajn. Tak, ki bo “in” še vrsto let. V ponudbi imajo komode, predalnike (ponudbo si lahko ogledaš tukaj), počivalnike, stole, mize in TV omarice.

S Tilnom se oba strinjava, da je slovenski trg prenasičen s pohištvom nizke kvalitete, brez inovativnosti, brez wow efekta. Zato je toliko bolj dobrodošlo, da so ljudje, ki namenoma iščejo lepe, drugačne kose pohištva (kot je recimo kolekcija Teulat), da jih pripeljejo v Slovenijo.

Tukaj še prilagam link do Tilnovega bloga, kjer boš našla veliko informacij glede opremljanja in nasvetov notranjega dizajnera; Tilen Space. (blog v angleščini, tako da če ne razumeš preveč dobro, lahko vsaj slike pogledaš).

One Response

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Prijava na carske novičke

Premišljena doza interier navdiha naravnost v tvoj nabiralnik.

Samo carska vsebina, brez druge navlake.